-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16432 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اخباريّين چه گروهي بودند؟
مسلمين از صدر اسلام براي استنباط احكام اسلامي در درجه اول به قرآن مجيد رجوع كرده و مي كنند، ولي تقريباْ مقارن با ظهور صفويه در ايران جرياني پيش آمد و فرقهاي ظاهر شدند كه حق رجوع مردم عادي را به قرآن مجيد ممنوع دانستند، مدعي شدند كه تنها پيغمبر و امام حق رجوع به قرآن دارند، ديگران عموماً بايد به سنت؛ يعني اخبار و احاديث رجوع كنند.
اين گروه همان طور كه رجوع به قرآن را ممنوع اعلام كردند، رجوع به اجماع و عقل را نيز جايز ندانستند، زيرا مدعي شدند كه اجماع ساخته و پرداخته اهل تسنن است، عقل هم به دليل اينكه جايز الخطاست قابل اعتماد نيست، پس تنها منبعي كه بايد به آن رجوع كرد اخبار و احاديث است. از اين رو اين گروه «اخباريّين» خوانده شدند.
اين گروه به موازات انكار حق رجوع به قرآن و انكار حجيت اجماع و عقل، اساساْ اجتهاد را منكر شدند، زيرا اجتهاد عبارت است از فهم دقيق و استنباط عميق، و بديهي است كه فهم عميق بدون به كار افتادن عقل و اعمال نظر ناميسّر است. اين گروه معتقد شدند كه مردم مستقماً ـ بدون وساطت گروهي به نام مجتهدين ـ بايد به اخبار و احاديث مراجعه كنند، آنچنانكه عوامل الناس به رسالههاي عمليه مراجعه مي كنند و وظيفه خود را در مي يابند.

مجموعه آثار شهيد مطهري ج20ـ كليات علوم اسلامي(اصول فقه)
شهيد مطهري

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.